keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Mestaruus on mestaruus!

Suomenmestarit

Mahtavaa alkanutta viikkoa blogin lukijoille. Aivan alkuun on onniteltava Kupsin A-junioreita suomenmestaruudesta, kun ratkaisevassa pelissä Kups pelasi Turussa 0-0 tasapelin Fc Interin kanssa. Onneksi olkoon! Siitä biisi kuunteluun!

ⓒ Miia Ruuskanen
Kuvassa tulevaisuuden lupaus Aatu Laatikainen. ⓒ Miia Ruuskanen

Salibandyn täyteinen viikonloppu

Elikkäs lauantaina oli kotiottelu Maskua vastaan ja sehän päättyikin maali-iloittelun jälkeen Welhojen 14-4 (4-2, 4-1, 6-1). Ottelu oli Welhojen hallinnassa kokoajan ja peli oli todella mukavaa katsottavaa. Mainitsemisen arvoista oli kun näyttöpaikan ykkösketjussa saanut Joonas Virta nakutteli 5 maalia ja pelasi muutenkin pirteästi. Haluaisin nähdä seuraavissa peleissä, että Virta saisi enemmän vastuuta ja juuri pelipaikka löytyisi ykkösketjusta. Pelistä nyt ei hirveämmin tarvitse mainita, koska #ylivoimaisuus. Maalikooste lauantain pelistä!

Sunnuntain brunssi

Lauantain matsista katseet kääntyivätkin varmasti nopeasti sunnuntain kohtaamiseen, missä vastaan asteli Kuopiohallissa PSS. Ottelun lähtökohtia on vaikea verrata, koska kausi on vasta alkanut ja yllätyksiä tulee paljon, kuitenkin itse uskoin vahvasti Welhojen kotivoittoon.
  Ottelu alkoikin lupaavasti ensimmäisen erän vahvalla pelaamisella ja toiseen erään lähdettäessä Welhot johtikin 3-1. Toisessa erässä tapahtui kummia kun Welhojen pallovarmuus katosi ja pallo ei pysynyt lavassa. Olisiko sitten vahvasti neljä erää pelannut Welhot saaneet sen kuuluisan #Hyvänolontunteen. Toisessä erässä tuli paljon pallonmenetyksiä sekä maalipaikkojen hukkaamisia. Welhoillahan pelasi ns. Junnukenttä, jolla oli selvästi vaikeuksia toisessä sekä kolmannessa erässä. Myös maalivahtia oli vaihdettu sunnuntain peliin ja maalilla pelasi Roni Tuononen. Tuononen pelasikin vahvasti koko pelin ajan, Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavissa tunnelmissa. 3-3
  Kolmas erä alkoikin mihin se toisessa erässä päättyi. Paljon menetyksiä, mutta hieman paremmalla tuurilla peli olisi kääntynyt Welhoilla. Pallo kävi varmasti lähes kymmenen kertaa tolpassa kolmannessa erässä, joten Tommi Evilän sanoin "Rouva Fortuna ei ollut tänään mukana". Myös pelin tuomarilinja herätti savolaisen laseilla katsottuna hieman närkästystä, kun PSS heiveröiset hongankolistelijat lentelivät laitoijen yli jykevien Welho puolustajien käsittelyssä.... Noh ei tämä peli kaatunut kuitenkaan #tuomarifarssiin. Kolmas eräkin päättyi lopulta tasan ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta ja sieltähä welhojen tappioton kotiputki katkesi ja PSS lähti kotimatkalle pisteet kainalossa. Katsojan silmistä näytti Welhojen peli hieman ylimielliseltä joidenkin ketjujen osalta ja tämä harmitti varsinkin SavonMafiaa. Myös hieman ihmetytti miksei Joonas Virta saanut paljon peliaikaa? Kuitenkin kaveri paukutti lauantain pelissä 5 häkkiä. No tämä on valmentajan oma ratkaisu eikä peli nyt varmasti ainakaan Virran peluutta jättämiseen kaatunut vai kaatuiko?
Uskon vahvasti, että tälläisiä pelejä ei vastaan enää tule vaan Welhot heräävät ja haluavat näyttää katsojille parasta peliään.

Katsojan Silmistä

Kolmannessa erässä sattui tilanne missä peli oli poikki lähemmäksi viisi minuuttia ja pelaajia sinkoili jäähyboksiin. Kuitenkin pelin jatkettua selostaja ei osannut kertoa katsojille mitä tuomittiin ja mitä tapahtui. Olen sitä mieltä että katsojille olisi mukavampaa jos selostaja pystyisi tilanteen kertomaan ja näin katsojan olisivat tietoisia mitä kentällä tapahtui... Nyt olimme vain arvailujen varassa. Kuitenkin mahtava homma että itse ainakin sain tiedon Welhojen livetwiitti päivystäjältä joka tilanteen twitteriin kirjoitti. Mahtavaa Welhot!
  Myös huomasin, että erätaukojen välissä katsojat pysyvät katsomossa tai kentänlaidassa jonottamassa kahvia ja pientä purtavaa. (Mahtavia karjalanpiirakoita munavoilla SUOSITTELEN).
Tässähän olisi oiva mahdollisuus kertoa enemmän seurasta, pelaajista, junioreitten tuloksista sekä olisi myös hyvä tiedottaa milloin seuraava kotiottelu on. Myös erätauolla olisi mahtavaa nähdä seuran omia junnuja esim pienimuotoisessa rankkarikisassa esimerkiksi. Tämä tekisi myös hyvää pienille pojille ja antaisi ehkä jopa omaan peliin jtn kun pääsee vetämään rankkarin yleisön edessä.
  Welhojen verkkosivuilla voisi myös panostaa hieman edustusjoukkueen pelaajista kertomiseen ja vaikka pieni haastattelu olisi mahtavaa. Näin pelaajien "brändäys olisi helpompaa", kannattaa seurata Welhojen kapteenin blogia siellä mm. pelaaja haastatteluja----> reenipaivakirja80.blogspot.fi
  Welhojen pelissä näen myös paljon muita parannuksia mutta kirjoittaminen on sen verta raskasta että jätetään ne vielä hautumaan omaan päähän......

Ps. Voitte myös ehdotella ideoita ja aiheita joista haluaisitte että kirjoitan!
Pps. Yritän myös saada muutamia pelaaja haastatteluja blogiin esimerkiksi twitterin välityksellä. Yritetään vaikka aluksi napata kapteeni piinapenkkiin